Ελληνικά English Italiano Français German Pусский Español

Τοποθεσία & Αξιοθέατα

Wonderful Greece

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό νησί στο Ιόνιο πέλαγος και έκτο σε μέγεθος σε όλη την Ελλάδα. Έχει έκταση 786 τετραγωνικά Χιλιόμετρα και πληθυσμό 37000 κατοίκους περίπου.
 
Βρίσκεται Νότια της νήσου Λευκάδας και Βόρειο -Ανατολικά της νήσου Ζακύνθου.
 
Η Κεφαλονιά είναι φημισμένη για τις μαγευτικές πεντακάθαρες παραλίες της και το περίφημο βουνό του Αίνου όπου φυτρώνει η μοναδική στον κόσμο Κεφαλληνιακή Μαύρη Ελάτη ( Abies Cephalonica).
 
Το νησί φημίζεται για πολλά Γεωλογικά φαινόμενα, τα όμορφα σπήλαιά του , την τοπική κουζίνα, τα γευστικά τυριά , μέλι και κρέας καθώς και το υπέροχο κρασί   << Ρομπόλα>> .
 
Πολλά είδη του θαλασσίου ζωϊκού  βασιλείου έχουν καταφύγια στο νησί , όπως η Χελώνα Καρέτα - Καρέτα και η Φώκια Μονάχους – Μονάχους.
 
Η Σάμη   είναι το κύριο Λιμάνι της Κεφαλονιάς και  αποτελεί Τουριστικό κέντρο.
 
Διαθέτει τράπεζα , οργανωμένη αγορά και ιατρικό κέντρο.
 

Η φυσική της θέση είναι προνομιακή διότι πέραν του φυσικού της κάλλους – συνδυασμός κατάφυτου βουνού με υπέροχες παραλίες- εξασφαλίζει και εύκολη προσπέλαση σε μικρούς χρόνους σε όλες τις αξιόλογες τοποθεσίες και παραλίες του νησιού, όπως:

•    30΄   προς Αργοστόλι
•    30΄   προς  Πόρο
•    45΄   προς Ληξούρι
•    40΄   προς Σκάλα
•    20΄   προς παραλία Μύρτου
•    30΄   προς  Άσσο
•    10΄   προς Αγία Ευφημία
•    60΄   προς Φισκάρδο

Στη Σάμη βρίσκονται το περίφημο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης και το ονομαστό για τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του υπόγειο σπήλαιο της Δρογγαράτης.
Στην περιοχή ευρίσκεται το γραφικό Μοναστήρι των Αγριλίων στην κορυφή ενός λόφου με μαγευτική θέα στο Ιόνιο και τα νησιά Λευκάδα και Ιθάκη.
Το λιμάνι της Σάμης βρίσκεται σε καθημερινή Ακτοπλοϊκή σύνδεση (2 δρομολόγια ημερησίως) με Πάτρα και Ιθάκη. Παράλληλα έχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία.

Η Σάμη διαθέτει οργανωμένη μαρίνα για ιστιοπλοϊκά σκάφη και κότερα.
 

ΕπικοινωνίαΠολιτική ακυρώσεωνΌροι χρήσηςOnline κρατήσεις
Copyrirght © 2011-2025 muses-kefalonia.gr
NSRF - ΕΣΠΑ 2007-2013 Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας